Αρχική » PRORATA: Πτώση 2,5% για τη ΝΔ – αμετακίνητος ο ΣΥΡΙΖΑ

PRORATA: Πτώση 2,5% για τη ΝΔ – αμετακίνητος ο ΣΥΡΙΖΑ

Από Μάκης Γασπαρινάτος
2 λ. ανάγνωσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της PRORATA για λογαριασμό του ATTICA TV, η… ψαλίδα του δικομματισμού μειώνεται και από τις πέντε μονάδες (προηγούμενη μέτρηση Prorata) πέφτει πλέον στις δυόμιση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (από 31%), ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 26%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ενισχύονται κατά 0,5% (9,5 και 5% αντίστοιχα), ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 16%. Στα ίδια ποσοστά (3,5% και 3%), παραμένουν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, το 16% των πολιτών που ερωτήθηκαν πιστεύει ότι φταίει το «ανθρώπινο λάθος» ενώ το 41% θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση αλλά το 43% επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις. Πάντως, σχεδόν 5 στους 10 (48%) θεωρούν ότι μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, ενώ το 43% θεωρεί ότι όλες οι κυβερνήσεις φέρουν την ίδια ακριβώς ευθύνη.

Θετική είναι η γνώμη των πολιτών για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού (το 51% εκφράζει ικανοποίηση), αρνητικά βαθμολογούν ωστόσο την κυβέρνηση στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από τον βαθμό ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων και του κοινού (37%), το επίπεδο συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα (22%) και την ανάληψη πολιτικής ευθύνης (33%).

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.102 ατόμων τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου από τις 8 Μαρτίου έως τις 11 του ίδιου μήνα.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα