Αρχική » Διεθνές Βραβείο στην Αθήνα από την πρωτοβουλία ‘Partnership for Healthy Cities’

Διεθνές Βραβείο στην Αθήνα από την πρωτοβουλία ‘Partnership for Healthy Cities’

Από Μάκης Γασπαρινάτος
1 λ. ανάγνωσης

Βραβείο για το πρόγραμμα «Πρόληψη θανάτων από υπερδοσολογία οποιοειδών» απονεμήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε τελετή στο Λονδίνο από την πρωτοβουλία ‘Partnership for Healthy Cities’ (Συνεργασία για Υγιείς Πόλεις), ένα παγκόσμιο δίκτυο που περιλαμβάνει 70 πόλεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από τα χέρια του πρώην δημάρχου Νέας Υόρκης, πρωτοστάτη αυτής της πρωτοβουλίας και παγκόσμιο πρεσβευτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Η Αθήνα γίνεται η πρώτη πόλη στο παγκόσμιο δίκτυο Partnership for Healthy Cities που εργάζεται για την ανάπτυξη πρωτοβουλίας πρόληψης της υπερβολικής δόσης.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα για τη διανομή ναλοξόνης και την εκπαίδευση ατόμων που κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών, μέλη των οικογενειών τους, επαγγελματίες της υγείας και άλλους επαγγελματίες, στη χρήση και χορήγηση ναλοξόνης. Στόχος είναι η πρόληψη των θανάτων από υπερδοσολογία οπιοειδών ναρκωτικών.

Τον Μάρτιο του 2022 έγινε τροποποίηση ως προς τους στόχους του προγράμματος και έκτοτε η Αθήνα αναπτύσσει πρόγραμμα με στόχο τη μελέτη της επιδημιολογίας των μη θανατηφόρων περιστατικών υπερδοσολογίας από οπιοειδή και της θνησιμότητας όλων των αιτιολογιών μεταξύ των ενδοφλέβιων χρηστών προκειμένου να βελτιωθεί η επιτήρηση της υπερδοσολογίας και η προώθηση των προγραμμάτων διάθεσης ναλοξόνης στην Ελλάδα.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα