Αρχική » Οδός Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Οδός Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Από Μάκης Γασπαρινάτος
3 λ. ανάγνωσης

Σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού μετονομάστηκε επίσημα σήμερα το πρωί η οδός Θ. Γαζή στη Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Ο πατέρας του Αλκιβιάδη, Αριστείδης, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε ότι ήρθε για πρώτη φορά στο σημείο της δολοφονίας πριν από περίπου 2 εβδομάδες και ότι σήμερα είναι η δεύτερη.

“Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που έκαναν την τιμή στον Άλκη να ονοματοδοτήσουν αυτή την οδό στη μνήμη του. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία και με καθόλου θύματα. Πριν από 2 εβδομάδες ήρθα στο σημείο για πρώτη φορά και σήμερα είναι η δεύτερη. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου. Είναι πολύ δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ”, ανέφερε ο Αριστείδης Καμπανός.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: “Χρέος της Πολιτείας είναι να κρατήσει ασβέστη τη μνήμη του Άλκη. Αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία ώστε να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής για να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Άλκης είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε ο Άλκης, που σύχναζε μέχρι εκείνη την μοιραία βραδιά. Ο Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό και βίαιο τρόπο όμως τώρα χρέος μας είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή. Αυτό που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο. Ο Άλκης βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο θα θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού. Το άδικο του χαμού του και όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε ποτέ ξανά να μη ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες και τέτοια εγκλήματα”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Μιχάλης Κούπκας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα