Αρχική » 21 Μαΐου – στις 21.00 θα έχουν τελειώσει όλα

21 Μαΐου – στις 21.00 θα έχουν τελειώσει όλα

Από Μάκης Γασπαρινάτος
2 λ. ανάγνωσης

Η πιο σύντομη εκλογική βραδιά-θα είναι αυτή της 21ης Μαΐου, όσον αφορά τον χρόνο αναμονής για την ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων αλλά και των «σταυρών» που θα λάβουν οι υποψήφιοι βουλευτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπ. Εσωτερικών.

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας, που εξασφαλίζει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα επισπεύσει δραστικά τους χρόνους. Συγκεκριμένα όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με tablets, σε αντίθεση με το 2019 που μόνο στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο 30% των εκλογικών τμημάτων είχαν συσκευές άμεσης μετάδοσης του αποτελέσματος, ενώ για έκτακτα θα υπάρχουν κινητά τηλέφωνα.

Το επόμενο κρίσιμο στάδιο στην αλυσίδα των βημάτων που θα ακολουθήσουν είναι ότι όλες οι φορητές συσκευές – σύμφωνα με πληροφορίες – θα είναι εφοδιασμένες με το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), ώστε η καταγραφή των ψήφων και των σταυρών να πηγαίνει απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών. «Στο οργανωτικό επίπεδο υπάρχουν οι μέγιστες δυνατές ασφαλιστικές δικλείδες για την απρόσκοπτη και επιτυχή διενέργεια των εκλογών», λένε δε στελέχη του υπουργείου περιγράφοντας το κάθε ένα βήμα χωριστά.

Με βάση το σχέδιο η εκλογική βραδιά θα έχει …τελειώσει στις 21:00, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα μετάδοσης αποτελέσματος για το 80% της επικράτειαςΗ προσομοίωση που έχει γίνει, δείχνει ότι λίγο νωρίτερα, στις 20:00 το βράδυ, θα μεταδοθεί το αποτέλεσμα στο περίπου 25%+ της επικράτειας. 

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών, εκτιμούν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει αποτυπωθεί εν πολλοίς και η εικόνα της σταυροδοσίας, δηλαδή οι πρωτιές και η σειρά κατάταξης των υποψηφίων βουλευτών. Μέχρι τις 2 Μαΐου, θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πύλη καταχώρισης υποψηφίων οι αιτήσεις από υποψήφιοι βουλευτές. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση στον Άρειο Πάγο, του ονόματος και του σήματος κάθε κόμματος ή σχηματισμού. Ακολούθως, ο Άρειος Πάγος θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα