Αρχική » Αν. Κανελλόπουλος- ποιός είναι ο “μπροστινός” του Κασιδιάρη

Αν. Κανελλόπουλος- ποιός είναι ο “μπροστινός” του Κασιδιάρη

Από Μάκης Γασπαρινάτος
4 λ. ανάγνωσης

Mε τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο επικεφαλής φαίνεται πως θα προσπαθήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης να παρακάμψει τον κάβο του Αρείου Πάγου. Ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο σχηματισμός του «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο στις 5 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 5019/2023, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης. Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Κασιδιάρη, κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πολύπειρος δικαστικός, εγνωσμένου νομικού κύρους.

Παρ’ όλα αυτά, όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α1′ Τμήμα του Αρείου Πάγου, λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες». Άλλωστε, το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Ποιός είναι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Γεννήθηκε στο χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων, σε μια πολύ πτωχή οικογένεια, το τρίτο από τα επτά παιδιά, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του “τα παιδιά μεγάλωσαν υπό συνθήκες ανεκδιήγητων στερήσεων. Υπήρχαν  μέρες που δεν είχαν ψωμί. Τελείωσε το Γυμνάσιο στα Καλάβρυτα και, όπως και τα αδέλφια του, διέμενε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο με μοναδικό εξοπλισμό ένα κρεβάτι και μια “γκαζιέρα” για θέρμανση και μαγειρική. Υπήρχαν μέρες που το δωμάτιο δεν είχε  φως και τα παιδιά για να διαβάσουν έβγαιναν στον δρόμο, όπου υπήρχε κολώνα με  λάμπα της ΔΕΗ”.

Και τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας (Δημήτριος, Αναστάσιος, Αθανάσιος, Θεόδωρος) σπούδασαν Νομικά.

Ο Αναστάσιος, πριν δώσει εξετάσεις στη Νομική, πέτυχε στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, πήρε πτυχίο και δίδαξε τρία χρόνια σε μεγάλο Ιδιωτικό Σχολείο των Αθηνών. Το 1974 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα, ως ειρηνοδίκης (ένα έτος) και έπειτα ως εισαγγελεύς, επί σαράντα συνεχή έτη, τα περισσότερα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών και οκτώ  στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τα μέτρα που έλαβε ως Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κατά  των οδηγών, που οδηγούσαν μεθυσμένοι ή υπερέβαιναν κατά πολύ το όριο ταχύτητος (άνω των 150 χλμ). Επίσης, αφ’ ότου ανέλαβε Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, για πρώτη φορά δεν επετράπη να  εισέλθουν διαδηλωτές εντός του χώρου του Πολυτεχνείου και δεν προκλήθηκαν σε αυτό φθορές και εμπρησμοί.

Συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Προηγήθηκε ο αδελφός του Δημήτριος, με τον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Ο Θεόδωρος είναι σήμερα Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρετεί στο Α2 τμήμα και ο Αθανάσιος ασκεί την δικηγορία επί σαράντα και πλέον έτη. Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει τον πολιτικό φορέα ΕΑΝ.

Από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του ΕΑΝ το 2022.

Δείτε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του το 2020 που ανακοίνωνε την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα» και ζητούσε την εκρίζωση των παλαιών κομμάτων.

Τα πιστεύω του; “Χρειάζεται κράτος που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία, που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά, που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, θα θέσει τέρμα στον Βίαιο -λαθραίο Εποικισμό της χώρας και θα απαλλάξει το Κέντρο και άλλες περιοχές της Αθήνας και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρή ατμόσφαιρα, που έχει επικρατήσει…”

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα