Αρχική » Αν. Κανελλόπουλος: Τον αδειάζουν τα αδέλφια του – Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους

Αν. Κανελλόπουλος: Τον αδειάζουν τα αδέλφια του – Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν είχε ποτέ σχέσεις με κόμματα και ιδεολογίες της άκρας δεξιάς, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ και υπογράφουν τα τρία αδέρφια του Ανάστασιου Αλεξόπουλου.

Η δήλωση των αδελφών του ήρθε μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» στην θέση του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο αδελφός του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, Δημήτριος είναι επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Θεόδωρος είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέλος ο Αθανάσιος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Στην εν λόγω επιστολή, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή τους διαφωνία.

«Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς».

20210713.00 54 01 02.Still765 768x339

Ολόκληρη η επιστολή

Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας. Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα