Αρχική » Ανδρουλάκης για Χρονοπούλου: Δεν είχαμε καμία ενημέρωση

Ανδρουλάκης για Χρονοπούλου: Δεν είχαμε καμία ενημέρωση

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

Στην υπόθεση Γεωργούλη και στο θάρρος της Ελένης Χρονοπούλου αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση πριν από τρία χρόνια –όχι τώρα, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη – να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις. Επέλεξε, ξανά, με γενναίο τρόπο την τραγική αυτή κατάσταση να την αντιμετωπίσει απολύτως μόνη της, μαζί με τους δικηγόρους της. Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση και απ’ ό,τι γνωρίζω δεν ήξερε ούτε η οικογένειά της – προσπαθώντας να τους προστατεύσει– μέχρι πριν τις τελευταίες δύο ημέρες, οπότε και κάποιοι έδωσαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα. Ενώ επί τρία χρόνια οι βελγικές αρχές διαχειρίζονταν αυτή την υπόθεση με απόλυτη μυστικότητα, ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά όλοι έμαθαν το όνομά της, βγήκαν φωτογραφίες της και ξεκίνησε μια προσπάθεια ανθρωποφαγίας. Με τέτοιες συμπεριφορές ουσιαστικά υπονομεύεται η προσπάθεια ενθάρρυνσης και άλλων θυμάτων εγκληματικών πράξεων να καταγγείλουν αυτά τα γεγονότα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του συγκεκριμένου προσώπου να μην αλλάξουν από τη δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος. Και το λέω διότι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό κάθε γυναίκας που νιώθει ανασφάλεια, τον φόβο της στοχοποίησης και δεν ενθαρρύνεται να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάποιοι στο βωμό της τηλεθέασης ή των κλικ του διαδικτύου ανέπτυξαν μια συμπεριφορά που δεν θα έλεγα ότι αξίζει στη χώρα μας, στον πολιτισμό μας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Πριν από κάποιους μήνες, κάποιοι μας έλεγαν – και μιλώ για τον κ. Τσίπρα – ότι η βελγική δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Χθες η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η κυρία Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο όπου έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές. Προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα, τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο. Ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η καταγγελία έχει γίνει από το 2020. Κάποιοι, -και ο κ. Γεωργούλης και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-, προσπαθούν να δώσουν μια άλλη χροιά σε αυτό το γεγονός, κάτι που για εμένα δείχνει – πέρα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής –μια λανθασμένη πρακτική, μια πολύ άσχημη νοοτροπία. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις νοοτροπίες και να εξετάζουμε τέτοιες καταστάσεις και τέτοια γεγονότα χωρίς να βάζουμε την πολιτική ή την ιδιοτέλεια ως κεντρικό στοιχείο αντιμετώπισης, αλλά με γνώμονα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στη διαδικτυακή στοχοποίηση, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, βλέπω ισχυρά και οργανωμένα συστήματα του διαδικτύου, να προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μας θα σταθούμε εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές. Όχι γιατί αφορά ένα μέλος του κόμματός μας, αλλά γιατί αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα των οποίων τα δικαιώματα και η προσωπικότητα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα