Αρχική » Αποσύρεται η Μάγδα Κοντογιάννη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Αποσύρεται η Μάγδα Κοντογιάννη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

Με απόσπασμα του Καβάφη από το ποίημα “Όσο μπορείς” ξεκίνησε την ομιλία της στην τακτική συζήτηση κτηνοτρόφων η Μάγδα Κοντογιάννη: Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις.


Η Μάγδα Κοντογιάννη με αυτό τον τρόπο δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές , αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλους για την υποστήριξή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, δασοκόμους), σε όποιο πολιτικό κόμμα και εάν συμμετέχουν.


Στην συζήτηση της 19/4/2023 δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν όλοι για:
Στις 6/4/2023 ανακοινώθηκαν από την Νέα Δημοκρατία οι 269 εγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές εκλογές της 21/5/2023 στις οποίες περιλαμβανόταν και το όνομα της κας Μάγδας Κοντογιάννη.
Στις 7/4/2023 ζήτησε η κα Μάγδα Κοντογιάννη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να συνεκτιμηθούν τα περιθώρια συμμετοχής της.
Στις 12/4/2023 ανταποκρίθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στο αίτημα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία η κα Μάγδα Κοντογιάννη επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Στις 13/4/2023 η κα Μάγδα Κοντογιάννη δήλωσε προς το «Μαξίμου» ότι εκτιμά ότι η συμμετοχή της στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023, με τις ήδη υφιστάμενες δομές και πρακτικές, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική για την κοινή προσπάθεια για τον κτηνοτροφικό τομέα και ότι με βαριά συναισθηματική και πολιτική ευθύνη προτίθεται να απέχει από τις εκλογές.
Είχε προηγηθεί η ψήφιση (11-4-2023), η ανακοίνωση (12-4-2023) & η δημοσίευση του Ν5043/13-4-2023 ο οποίος, κατά γνωστή πολιτική πρακτική, διασπά ακόμα περισσότερο την κτηνοτροφία σε επί μέρους «κομματάκια», διαφοροποιώντας «χαριστικά-επιλεκτικά» την πτηνοτροφία από την ενιαία αδειοδότηση λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, όπως προβλεπόταν με τον ακατάλληλο, μαξιμαλιστικό, ανεφάρμοστο (11 χρόνια μετά), Ν4056/2012.
Η τροπολογία του άρθρου 9 του Ν5043/2023 θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλες τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ενιαία, ενώ ήδη εξαιρούσε τις ιππικές, τις εκπαιδευτικές και τώρα τις πτηνοτροφικές καταδικάζοντας τις άλλες σε καταστροφή …
Η απαξίωση και η προσβολή των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και επιλεκτικά των διασπασμένων αγροτικών συλλόγων, με εμφανή παρέμβαση των μηχανισμών των πολιτικών κομμάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής με υπερπροσπάθεια, χάρις σε συνεργάτες που τιμούν τις αγροτικές κοινωνίες και την συμβολή των αγροτών στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει πάνω από 250 προδημοσιευμένες, μέσα σε 2,5 χρόνια, δημόσιες, ανοικτές και με δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων συζητήσεις, που όλες βρίσκονται σαν μια διαθέσιμη σε όλους βιβλιοθήκη.
Στόχος των συζητήσεων της «Τετάρτης-21.30» είναι να παύσει να μονοπωλείται η πληροφόρηση και να μπορέσουν να συμμετέχουν στα κοινά όλοι οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν χωρίς αποκλεισμούς λόγω ανεπαρκούς πληροφόρησης και εμφανούς χρόνου ενασχόλησης με τα κοινά.
Οι αγρότες και ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι δεν διαθέτουν επαρκή χρόνο για κοινωνικές ζυμώσεις-δικτυώσεις και για συλλογικές δραστηριότητες και έτσι υστερούν σημαντικά έναντι των αστών για συμμετοχή σε πολιτικούς σχηματισμούς.
Για να μην καταντήσουμε την δημοκρατία, μια ιδιότυπη μορφή ολιγαρχίας των ελίτ των κομματικών μηχανισμών και των δημοσιοσχετιστών θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένες οι λειτουργίες της δημοκρατίας στις δυνατότητες όλων των πιθανών εκπροσώπων των πολιτών.
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, Μενίδι, επανήλθε δηλώνοντας ότι με επαγγελματική υπευθυνότητα προς την κτηνοτροφική κοινωνία της Αττικής ΔΕΝ αποδέχεται την επιλεκτική διασπαστική τακτοποίηση των αδειών μόνο για τους πτηνοτρόφους, καταστρέφοντας όλους τους άλλους κτηνοτρόφους.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα