Αρχική » Αστρονομικά ποσά: Πόσο κοστίζουν εκλογικοί σάκοι – φάκελοι – χαρτιά ψηφοδελτιών

Αστρονομικά ποσά: Πόσο κοστίζουν εκλογικοί σάκοι – φάκελοι – χαρτιά ψηφοδελτιών

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

Σε πλήρη εγρήγορση είναι ο κρατικός μηχανισμός για την οργάνωση των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Ηδη, το υπουργείο Εσωτερικών τις τελευταίες πέντε ημέρες κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για να προμηθευτεί εκλογικά υλικά και να εξασφαλίσει την παροχή υπηρεσιών που χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που συγκέντρωσε το documentonews.gr, το κονδύλι για την υλικοτεχνική υποδομή ενόψει της εθνικής κάλπης που έχει δεσμευθεί το τελευταίο διάστημα ξεπερνά τα 2.982.459 ευρώ.

Είναι ποσό που αφορά μεταξύ άλλων σε εκλογικούς φακέλους, εκλογικούς σάκους, χαρτί ψηφοδελτίων, παραβάν αλλά και σε υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης υποδομών και δικτυακών υποδομών του στρατηγείου των εκλογών, του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ). Τα έγγραφα με τις αποφάσεις των αρμοδίων του ΥΠΕΣ αποτυπώνουν μια σειρά από εκλογικά κονδύλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η δέσμευση ποσού 1.855.040 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για την προμήθεια 40.000 δεσμίδων χαρτιού ψηφοδελτίων με δυνατότητα αύξησης της ποσότητας κατά 10%, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών 2023. Επίσης, δεσμεύθηκε ποσό 177.320 ευρώ για προμήθεια ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν) για τις ανάγκες των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών εντός του 2023.

Ηδη υπάρχει πρόβλεψη και για τους εκλογικούς φακέλους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει ποσό 217.558 ευρώ για την προμήθεια 11.000.000 τεμαχίων εκλογικών φακέλων, με δυνατότητα προσαύξησης κατά δέκα τοις εκατό (10%), για τις ανάγκες των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών.


Για την προμήθεια 25.000 εκλογικών σάκων, με δυνατότητα αύξησης της ποσότητας κατά 10%, ενόψει των εθνικών εκλογών του 2023, η δαπάνη είναι 21.073,80 ευρώ.


Παράλληλα, εγκρίθηκε ποσό 330.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών αποστολής αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων προς τις Περιφερειακές Ενότητες, ενόψει των επερχόμενων Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου.
Την ίδια ώρα, έχει αποφασισθεί η δέσμευση ποσού 165.000 ευρώ , για την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφοράς για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και ένα μήνα μετά τη διενέργεια των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.


Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών συνήψε σύμβαση με εταιρεία αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών εξακοσίων ανθρωποωρών για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των υποδομών πληροφορικής και δικτυακών υποδομών του ΥΠ.ΕΣ., μέχρι τον Νοεμβριο του τρέχοντος έτους.


Η προκαλούμενη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 42.408 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και βαρύνει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών.


Προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για προμήθεια μελανιών και τόνερ για τις ανάγκες των εκλογών έχει εγκριθεί ποσό 37.060 ευρώ ενώ ποσό 37.000 ευρώ είναι η δαπάνη για την προμήθεια 6.800 δεσμίδων φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4-80gr-Multicopy, ενόψει των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών.

Πηγή: documentonews.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα