Αρχική » “Χαστούκι” Βενιζέλου σε Τζανερίκο- “αδιανόητη θεσμικά” η παρέμβαση του

“Χαστούκι” Βενιζέλου σε Τζανερίκο- “αδιανόητη θεσμικά” η παρέμβαση του

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Με μια πολύ σκληρή δήλωση καλεί σε αποχή από τα καθήκοντά του λόγω της δημόσιας τοποθέτησης του για την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την εκδίκαση της υπόθεσης για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο, που δημοσιοποίησε την ψήφο του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στη δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγου, που ήλθε λίγες ώρες μετά τη διαρροή Τζανερ, χαρακτηρίζεται «αδιανόητος θεσμικά» ο διάλογος που άνοιξε η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρειου Πάγου, που έτυχε απάντησης από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου

 Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει ) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8  και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ ) .
Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά  τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα