Αρχική » Εικονικός ο αριθμός των ψηφοφόρων – Το λάθος στους εκλογικούς καταλόγους

Εικονικός ο αριθμός των ψηφοφόρων – Το λάθος στους εκλογικούς καταλόγους

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και οι αριθμοί της πρόσφατης απογραφής δείχνουν ότι τα μαθηματικά των εκλογικών καταλόγων δεν βγαίνουν. Σύμφωνα με την απογραφή οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι 10.482.487.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης στη ΕΡΤ εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 9.810.040 πολίτες, από αυτούς 4.760.042 είναι άνδρες και οι περισσότερες γυναίκες 5.049.998 . Με μία προσεκτική ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι “δεν πάει καλά”. Όπως εξήγησε ο αριθμός στους εκλογικούς καταλόγους είναι εικονικός, αφού βάσει νομοθεσίας διαγράφεται κάποιος αυτόματα όταν περάσει το 116ο έτος της ηλικίας του! Ειδικά σε χωριά και μικρά νησιά όχι μόνο δεν διέγραφαν αλλά δεν δήλωναν και τον θάνατο, με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτό το αλαλούμ. Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους βέβαια δεν είναι μόνο όσοι έχουν πεθάνει αλλά και μόνιμοι κάτοικοι πλέον του εξωτερικού, που εδώ και χρόνια δεν έχουν απογραφεί.

Βάσει αυτών των εκλογικών καταλόγων άλλωστε υπολογίστηκε και η αποχή στις εκλογές του 2019, όπως φαίνεται πλασματική.

Ετεροδημότες

Στις εκλογές της 21ης Μαίου οι ετεροδημότες που καθυστέρησαν να κάνουν αίτηση δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους και αναγκαστικά θα πρέπει να μετακινηθούν εκεί που είναι εγγεγραμμένοι. Όσοι όμως έκαναν αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου, στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου, θα ψηφίσουν στον τόπο που δήλωσαν, σύμφωνα με τον ΓΓ Συνεπώς ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα μπορέσουν, εφόσον το δήλωσαν, να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα