Αρχική » Koυτσούμπας: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός

Koυτσούμπας: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός

Από News Room
5 λ. ανάγνωσης

Υψηλό ποσοστό για το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός και ο λαός ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα του STAR FORUM 2023 .

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να είναι μπροστά στην πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, για την απόσπαση κατακτήσεων, κυρίως για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη μεγάλη δύναμη που έχει για να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του.
Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας” ή “σταθερότητας” λέγοντας ότι την “σταθερότητα” θα εξασφαλίσει η αυτοδυναμία του δικού του κόμματος».
«Αυτή την “σταθερότητα” την έζησε στο πετσί του ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και με την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ενεργειακή κρίση και με την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι όλα αυτά, «όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ τα ονομάζει, “εισαγόμενα” είναι αποτελέσματα μιας πολιτικής στην οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν υλοποιήσει μέχρι τα μπούνια».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ίδιο δίλημμα «σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές και από άλλα κόμματα» και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο «”σταθερότητα” σημαίνει η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που ονομάζει “προοδευτική” με συμμετοχή του ίδιου, πιθανόν του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη “για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Την “σταθερότητα” στο αποκρουστικό σύστημα που ζούμε μπορεί να την προσφέρει η κάθε είδους Σοσιαλδημοκρατία, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται όμως για σταθερότητα και για ασφάλεια για το λαό μας» τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην «λύση υπέρ της “σταθερότητας”» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, «που είναι μια συγκυβέρνηση είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Χαρακτήρισε την τελευταία πρόταση «αποκαλυπτική», γιατί, «αποδεικνύει ότι όλοι σε αυτόν τον τόπο μπορούν να πάνε με όλους, αφού, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, τους ενώνει μια συμφωνία σε μεγάλα ζητήματα, στη στρατηγική κατεύθυνση, που θα καθορίσει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης».

«Σήμερα αυτή η κοινή κατεύθυνση εκφράζεται με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την “απελευθέρωση” ενέργειας, σιδηροδρόμων και Ννερού, με επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς, με την επίθεση σε λαϊκές κατοικίες για να στηριχτούν οι τραπεζίτες σε μια περίοδο που κυοφορείται νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση διεθνώς. Γι’ αυτό όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμα περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον ίδιο το λαό».

«Τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό και τη νεολαία τής περιοχής συνδέονται και καθορίζονται από τις γενικότερες πολιτικές που ακολουθούνται» είπε, στη συνέχεια, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, τονίζοντας πως «ο λαός της περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα δισεκατομμύρια που διαφημίστηκαν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Όπως σημείωσε, «οι επενδύσεις που παρουσιάστηκαν», στις οποίες αναφέρθηκε διεξοδικά, «είναι επί της ουσίας έργα που δεν έρχονται να ικανοποιήσουν τις δικές του ανάγκες, αλλά να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν ακούστηκε κουβέντα» ούτε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζόμενων σε αυτήν, ούτε για τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα πολύπλευρης κρατικής βοήθειας και σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τη θωράκιση από φυσικές καταστροφές για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στην περιοχή, ενώ σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι το ΚΚΕ παλεύει για αποζημιώσεις 100% στο λαό της Β. Εύβοιας «κόντρα στις ψευτοϋποσχέσεις στο λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης Μπένου που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ «δεν έχει απλά διαφορές, αλλά βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους». «Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν» τόνισε.

«Μόνο όφελος για τον λαό θα είναι και η εκλογή περισσότερων βουλευτών του ΚΚΕ στους νομούς τής περιοχής, σε όλους τους νομούς της χώρας. Να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, όπου και η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον και την ενασχόληση του κόμματος με τα προβλήματα του λαού της περιοχής. Και στην Κεντρική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα, να είναι όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προαλείφονται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και την ίδια ώρα, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του» προσέθεσε.

«Το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του, για να έχει αυτός την εξουσία, για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του» είπε μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας του λαού. Γιατί έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, εργατική-λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο. Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα