Αρχική » Προκαταρκτική για το πόθεν έσχες αντιδημάρχου Αθηναίων – τι απαντά

Προκαταρκτική για το πόθεν έσχες αντιδημάρχου Αθηναίων – τι απαντά

Από Μάκης Γασπαρινάτος
3 λ. ανάγνωσης

Προκαταρκτική έρευνα έχει ξεκινήσει για τον αντιδήμαρχο του δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα με αφορμή τις δηλώσεις του στο πόθεν έσχες στο οποίο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητα χρήματα της τάξεως των 800.000 ευρώ, όπως έδειξε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Προκαταρκτική έρευνα έχει ξεκινήσει για τον αντιδήμαρχο του δήμου Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα με αφορμή τις δηλώσεις του στο πόθεν έσχες στο οποίο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητα χρήματα της τάξεως των 800.000 ευρώ, όπως έδειξε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Αμέσως μετά τη σύνταξη του πορίσματος της Αρχής, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τους ελεγκτές να αναζητούν τυχόν διάπραξη αδικημάτων.

Η απάντηση Τεντόμα

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

  • Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.  
  • Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις. 
  • Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά. 

Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».           

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα