Αρχική » Τετ-α-τετ με την Ελεονώρα ο Κυριάκος – τι είπε για εκλογές, TikTok, Μαρέβα και παιδιά

Τετ-α-τετ με την Ελεονώρα ο Κυριάκος – τι είπε για εκλογές, TikTok, Μαρέβα και παιδιά

Από Μάκης Γασπαρινάτος
6 λ. ανάγνωσης

«Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό και γι’ αυτό δημιούργησε σύγχυση η θέση του ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «μου αρέσει να συγκρίνομαι με τον εαυτό μου», τόνισε στη συνέντευξη του στο ΜΕGA και την  Eλεονώρα Μελέτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα που ηγούμαι να είναι θετική ψήφος. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι παρότι αντιμετωπίσαμε αρκετές κρίσεις, στις βασικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις ήμασταν συνεπείς. Προσελκύσαμε επενδύσεις, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, θωρακίσαμε τα σύνορά μας. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

H συνέντευξη στην Nefeli Meg και οι νέοι

Όσον αφορά τη συνέντευξη στην Nefeli Meg είπε οτι «ήθελα να εκτεθώ στις ερωτήσεις ενός νεαρού ατόμου» παρατηρώντας ότι η κόρη του είναι 25 ετών. Είπε, επίσης, ότι ακούει τα παιδιά του δίνοντας το παράδειγμα της μικρής του που ασχολείται πολύ με θέματα δημόσιας υγείας και του έθεσε το θέμα της εμμηνόπαυσης. «Δεν είναι θέμα άδειας, είναι ότι έχουν πρόσθετο κόστος που εμείς δεν το έχουμε, δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε; Η Ισπανία έχει κάνει ενδιαφέροντα βήματα σε αυτό και νομίζω ότι και εμείς σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις γι’ αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το TikTok είπε ότι δεν έχει την εφαρμογή στο κινητό του και έχει απαγορεύσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να το έχουν αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ. Έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, μπορώ με αυτό να μιλάω αδιαμεσολάβητα για σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν οι νέοι». Το tik tok είναι ένα εργαλείο με πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά γεννά και πολλά ερωτήματα, είπε σχετικά.

H κριτική των παιδιών του για τα Τέμπη

Ερωτηθείς αν του άσκησαν κριτική τα παιδιά του για την τραγωδία στα Τέμπη απάντησε «ήταν πολύ δύσκολη η τραγωδία αυτή. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Το σύστημα έπρεπε να είναι έτοιμο σε όλη του την έκταση. Υπάρχει ένα ερώτημα σε όλους: Γιατί έγινε; Και τα παιδιά μου, μου λένε «τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει;”. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος σε μέσο μεταφοράς και να νιώθει ανασφάλεια».

«Αισθάνθηκα πίεση και ιδωτικά μπορεί να έκλαψα για τα Τέμπη. Εγώ μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αλλά πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα. Από τον Έβρο μέχρι την πανδημία έπρεπε να διαχειριστώ τη συναισθηματική φόρτιση με τρόπο δημιουργικό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Έβρος, η ελληνοτουρκική κρίση, η εισαγόμενη ακρίβεια, η πανδημία είναι κρίσεις στις οποίες το κράτος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με άγγιξε η ιστορία του συνοριοφύλακα όταν παρουσιάσαμε τον φράχτη στον Έβρο και είπε ότι έμεινε άυπνος επτά ημέρες στα σύνορα. Όμως υπάρχει και το κράτος του ωχαδερφισμού που είδαμε στον ΟΣΕ. Σήμερα είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ. Είχα συγκρουστεί με συνδικαλιστές από τη ΝΔ, δεν με βοήθησε στο εκλογικό μου ακροατήριο. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Κάναμε πανελλαδικό διαγωνισμό για το ΑΣΕΠ και θα έχουμε μια λίστα επιτυχόντων που θα προσλήφθούν με αντικειμενικά αξιολογικά κριτήρια. Για πρώτη φορά κάνουμε αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι εύκολα αυτά. Είναι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης 4ετιας και δεσμεύομαι ότι θα τα κάνω πράξη.

Ο γάμος με τη Μαρέβα

Για την σχέση του με την σύζυγό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Με την Μαρέβα είμαστε μαζί 30 χρόνια. Περάσαμε δυσκολίες και ένα διάστημα που δεν είμασταν μαζί. Η σχέση μας έγινε πιο δυνατή. Είναι ένας θερμός και υποστηρικτικός άνθρωπος και ένας άνθρωπος που με κρατάει γειωμένο. Μου υπενθυμίζει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με ωμό τρόπο. Θα με πιέσει είναι πεισματάρα δεν έχει πάντα δίκιο αλλά έχει πιο συχνά και έχει ένα άλλο αισθητήριο και μια ευφυία εντυπωσιακή».

Για το αν μοιάζει με την μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη απάντησε: «Η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα και η Μαρέβα έχει επίσης και η μάνα μου έλεγε τη γνώμη της. Και στάθηκε δίπλα στον πατέρα μου. Μου λείπουν οι γονείς μου και όταν είμαι στην Κρήτη πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά και όταν ρωτάς την γνώμη τους ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν θα ήταν παρόντες».

Τα τατουάζ της Μαρέβας

Για το αν θα κάνει τατουάζ είπε «η σύζυγός μου τα έχει από παλιά και εγώ θα έκανα αν υπήρχε λόγος. «Είναι αποφάσεις της στιγμής και σηματοδοτούν κάποιο λόγο. Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι. Θα μου άρεσε. Στα παιδιά μου τους λέω βέβαια ότι το τατουάζ είναι για μια ζωή».

Τέλος, απευθυνόμενος στους νέου ψηφοφόρους είπε ότι θα τους έλεγε ότι ψηφίζοντας διαμορφώνουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν. Να μην ψάχνουν το τέλειο και το δικανικό γιατί μπορεί να μην υπάρχει και να κλείσουν τ αυτιά τους στις ακραίες φωνές ειδικά από την άκρα δεξιά μια κουλτούρα αποκρουστική που ταυτίζει την πολιτική με την βία. Η πολιτική είναι ευπρέπεια και πρέπει κι εμείς σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μπορούμε να υψώνουμε αναχώματα σε ομάδες που πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος προσπαθούν να εισχωρήσουν. Η δικαιοσύνη πιστεύω θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η σχέση της οικογένειας με τον καρκίνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο που πέρασαν οι δύο αδερφές του και είπε: «Δύο από τις τρεις αδερφές μου περνούν μια δοκιμασία. Τα πράγματα πάνε καλά και για τις δύο. Η Κατερίνα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού. Είχα την ευκαιρία να τονίσω τη σημασία του προληπτικού ελέγχου. Με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά έχουμε πάνω από 100.000 γυναίκες που έχουν κάνει προληπτική μαστογραφία αφού πήραν ένα μήνυμα από το κινητό τους. Όταν μιλάμε λοιπόν για τη δημόσια υγεία και είναι ένα προσωπικό στοίχημα, δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία. Ο προσυπτωματικός έλεγχος που επεκτείνεται είναι βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Αν αθλούμαστε, δεν καπνίζουμε, τρώμα σωστά κερδίζουμε χρόνια».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα