Αρχική » Μητσοτάκης: 21 Μαΐου αυτοδύναμη ΝΔ

Μητσοτάκης: 21 Μαΐου αυτοδύναμη ΝΔ

Από News Room
8 λ. ανάγνωσης

«Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με τις εστίες που κρατάνε πίσω την πατρίδα μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκίνησε το πρωί την επίσκεψή του στην περιφέρεια της Ηπείρου , απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο, μίλησε για «το κύμα της νίκης που υψώνεται από εδώ στα Ιωάννινα, που θα φέρει μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. στις 21 Μαΐου», και αναφέρθηκε σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την τελευταία 4ετία, αλλά και στους στόχους για την επόμενη.


Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις μεταναστευτικές ροές, τη μείωση της ανεργίας, την αμυντική ενίσχυση, την οικονομία, την ακρίβεια, την παιδεία κ.ά.

«Τα Γιάννενα, η Ήπειρος στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα. Από εδώ υψώνεται το κύμα της νίκης που στις 21 Μαΐου θα φέρει μία νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά και μακριά, για μία δεύτερη εντολή στην προκοπή. Για να προχωρήσουμε, σταθερά και τολμηρά, μόνο μπροστά», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Κ. Μητσοτάκης.

«Περάσαμε, αλλά και ξεπεράσαμε πολλά όλη αυτή την τετραετία. Ζήσαμε στιγμές οδυνηρές, όπως τα Τέμπη, που αποκάλυψαν κενά και αδυναμίες από το παρελθόν. Σήμερα είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να συγκρουστούμε με όλες αυτές τις εστίες που κρατούν τη χώρα μας πίσω. Θα το κάνω με μεγάλη ορμή, για να κάνουμε καλύτερη τη χώρα μας και να γίνουμε μαζί της καλύτεροι κι εμείς», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Υπερήφανος που μειώσαμε την ανεργία
«Αν πρέπει να ξεχωρίσω μία επιτυχία της κυβέρνησης που νιώθω υπερήφανος, είναι ότι μειώσαμε την ανεργία κατά 7 περίπου μονάδες και δημιουργήσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κάποιες μάλιστα καλοπληρωμένες. Αντιστρέφουμε το brain drain και παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό σκέφτονται να επιστρέψουν. Το είδα κι εδώ στα Ιωάννινα, όπου γύρισαν παιδιά για να δουλέψουν σε επιχείρηση υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε ακόμη για τη μείωση της ανεργίας.

Ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί οπωσδήποτε
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, σημειώνοντας πως «τελειώσαμε με την αθλιότητα της Μόριας, καθώς οι δομές εκσυγχρονίστηκαν, κάτι που αναγνωρίζει και η Ευρώπη», σημειώνοντας πως επεκτείνεται και το «τεχνικό εμπόδιο» (φράχτης) στον Εβρο.

«Ο φράχτης θα κατασκευαστεί οπωσδήποτε, γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, όσο και αν κάποιοι αντιδρούν και αποτελούν εθνικές, δυστυχώς, εξαιρέσεις», σημείωσε.

«Ο Εβρος μας δυναμώνει, όπως τα Raffale, τα F-16, οι τρεις φρεγάτες, αλλά πάνω απ’ όλα μας δυναμώνουν και μας κάνουν περήφανους τα στελέχη των Ενόπλων Dυνάμεων, της αστυνομίας. Χωρίς αργίες, χωρίς διακοπές, είναι όρθιοι και ξύπνιοι για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι», πρόσθεσε.

Έχω το θάρρος να αναλάβω την ευθύνη όταν εντοπίζω σφάλματα
«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τόσες κρίσεις. Όχι χωρίς αστοχίες. Δεν ήμαστε αλάθητοι και θα έχω το θάρρος να αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν όταν εντοπίζω σοβαρά σφάλματα. Έγιναν όλα τέλεια και η Ελλάδα από προβληματική χώρα έγινε παράδεισος; Όχι .’Οταν ανέλαβα, δεν υποσχέθηκα θαύματα, υποσχέθηκα σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε.

«Ξέρω ότι οι μεγάλες αλλαγές στην παιδεία πρέπει να έχουν συνέχεια. Οπως και στο δημόσιο, πρέπει να γίνουν υπεύθυνες και οι συμπεριφορές. Μας το δίδαξε το τελευταίο δυστύχημα, που δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε. Είμαστε Ευρώπη, αλλά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις για να γίνουμε “Ευρώπη” σε όλα. Και αυτό θα κάνουμε! Η Ελλάδα δεν είναι πλέον εν έτει 2023, χώρα του περιθωρίου», είπε επίσης.

Είμαστε ένα σκαλί πριν την επενδυτική βαθμίδα
«Η οικονομία πρωταγωνιστεί πλέον στην ανάπτυξη. Σε καλές διεθνείς συγκυρίες, αυτοί που κυβερνούσαν πριν, είχαν την Ελλάδα ουραγό, και τώρα είμαστε πρωταθλητές στην ανάπτυξη με 6%, με ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών, αλλά και τον τουρισμό. Η ανάπτυξη είναι πολλές προσπάθειες που γίνονται, επενδύσεις, θέσεις εργασίας. Είμαστε ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Οταν η χώρα την αποκτήσει, θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Γι’ αυτό και έχει σημασία η απόκτησή της», σχολίασε ακόμη.

«Υψώσαμε τείχος άμυνας ενάντια στην ακρίβεια με επιδοτήσεις άνω των 9 δισ. για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά. Οι τιμές στο φυσικό αέριο ήταν 10 φορές υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν 8 μήνες. Εμείς φορολογήσαμε τους παραγωγούς της ηλεκτρικής ενέργειας και τα κέρδη αυτά τα επιστρέψαμε στην ελληνική κοινωνία. Θεσπίσαμε μέτρα που ορισμένοι τα λοιδόρησαν, όπως το market pass, και τώρα άλλες χώρες τα αντιγράφουν. Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα είναι χαμηλά σε πληθωρισμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης» σημείωσε για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «γενναίες πρωτοβουλίες».

«Έχουμε πάνω από 18.000 νέους υγειονομικούς την τελευταία τετραετία. Οι αυξήσεις μισθών ξεκίνησαν από την Υγεία. Προσλήφθηκαν επίσης 25.000 εκπαιδευτικοί. Οι γονείς ενδιαφέρονται πλέον να στείλουν τα παιδιά τους σε πρότυπα σχολεία, γιατί αναγνωρίζουν ότι γίνεται σπουδαία δουλειά. Μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν αγγλικά από το νηπιαγωγείο πλέον» είπε ακόμη, προαναγγέλλοντας ότι αύριο θα βρεθεί σε σχολείο όπου θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες, κάτι που η κυβέρνηση θέλει να καθιερώσει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και Μιθριδάτη: «Ψέματα μετά… μουσικής»
«Την 21η Μαΐου θα αναμετρηθεί η Ελλάδα-σκορποχώρι με την ασφαλή Ελλάδα του 2023. Κάποιοι έχουν καταδικασμένους δύο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο και έχουν το θράσος να καταγγέλλουν διχασμό και να απειλούν ότι θα είναι… αλλιώς η δεύτερη φορά. Ματαιοπονούν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε αρχικά, και πρόσθεσε:

«Δεν έχουν τίποτα δικό τους. Αντέγραψαν μέχρι και το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ. Καλούν χυδαίους καλλιτέχνες που έκαναν γνωστή την παρουσία τους με απαράδεκτα συνθήματα κατά γυναικών. Αυτό που ξέρουν είναι να διχάζουν την κοινωνία, λέγοντας μία ανακρίβεια συνεχώς έως ότου να την πάρουν ως αλήθεια οι πολίτες. Ό,τι έκαναν με τη ”μικρή Μαρία”, που τάχα πέθανε επί ελληνικού εδάφους. Τώρα, ανερυθρίαστα, το κάνουν με το θέμα του νερού. Κάποιοι τη βαφτίζουν ιδιωτικοποίηση με τραγούδια και συναυλίες, γίνονται ψεύτες μετά μουσικής. Μία αντιπολίτευση που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη.

Στην εποχή του κορωνοϊού είχαμε υγειονομικό σαμποτάζ. Είχαμε πάντα αντιπολίτευση του εθνικού σαμποτάζ. Το δικό τους χθες συνεπώς προδιαγράφει και το δικό τους σήμερα, όχι σε όλα, ναι σε τίποτα, υποσχέσεις με χρήματα τα οποία έρχονται από κάποιο άγνωστο λεφτόδεντρο, με λύσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά. Ιδέες για νέες τράπεζες, για νέους φόρους, τους ξεφεύγουν. Απέναντι σε αυτό το συνονθύλευμα κινδύνων και ψεμάτων, εμείς αντιτάσσουμε συγκροτημένο πρόγραμμα.

Συγκρατήστε τρία πράγματα. Πρώτον, η συνέχιση της αναπτυξιακής ορμής της οικονομίας. Αν το 2019 δεσμεύτηκα για χαμηλότερους φόρους, σήμερα δεσμεύομαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι καλύτερων μισθών και καλύτερων εισοδημάτων, όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για το δημόσιο. Την 1.1.2024 θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Χάσαμε πάρα πολλά τη δεκαετία της κρίσης, αλλά μπορούμε μέχρι το 2030 να έχουμε καλύψει όλο το χαμένο έδαφος από την Ευρώπη».

Μητσοτάκης σε αναποφάσιστους: Μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε
«Δεσμεύομαι ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία καλύτερων μισθών και εισοδημάτων. Το 2024 έρχεται ενιαίο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεύτερη προτεραιότητα για μας είναι να συνεχιστεί η μεταρρύθμιση της χώρας και τρίτη να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, το οποίο θα αξιολογεί τους υπαλλήλους και θα τους δίνει κίνητρα, αλλά παράλληλα θα έχει και απαιτήσεις για τον επαγγελματισμό τους», είπε ακόμη.

«Μόνο εμείς μπορούμε να τα βάζουμε με το παρελθόν, αλλά και με τον κακό μας εαυτό. Γνωρίζουμε ότι η συνέπεια των λόγων και των πράξεών μας σφυρηλατεί την εμπιστοσύνη. Ο τόπος αλλάζει και πάει προς μία κατεύθυνση, αυτή της προόδου» σχολίασε, ενώ, αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μόνο μία κάλπη υπάρχει, αυτή της 21ης Μαΐου.

«Δεν θέλουμε περιπέτειες όπως στη Βουλγαρία, που κάνει πέμπτες εκλογές μέσα σε λίγους μήνες. Η κάλπη την 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Μία είναι η κάλπη. Δεν χωρούν επιπολαιότητες με άσφαιρα μηνύματα δήθεν ψήφου διαμαρτυρίας. Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία, το κακό για τη χώρα θα έχει συντελεστεί. Δεν μπορεί να είναι ένας τίτλος που γράφει συνεργασία και στην ουσία είναι παραλυσία.

Ψηφίζεις ΝΔ και Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή έστω ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλεις να έχεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό, αλλά γιατί να ψηφίζεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα έχεις αύριο.

Όπως η πατρίδα αναζητά καθαρούς ορίζοντες, αναζητά και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ. Για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας, κάνοντας καλύτερη τη χώρα και εμάς τους ίδιους. Ξέρω ότι ανάμεσά μας μπορεί να είναι συμπολίτες μας που πρώτη φορά θα μας εμπιστευθούν και κάποιοι που μας ψήφισαν και τώρα είναι σκεπτικοί. Κάποιες στιγμές μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά ποτέ δεν σας προδώσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα