Αρχική » Νέες “βόμβες” από Τζανερίκο: Μου ζήτησαν να αποκλείσω τον Κασιδιάρη με αντάλλαγμα- Τι απαντά το Μαξίμου

Νέες “βόμβες” από Τζανερίκο: Μου ζήτησαν να αποκλείσω τον Κασιδιάρη με αντάλλαγμα- Τι απαντά το Μαξίμου

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου καταγγέλλει πως κυβερνητικός παράγοντας, προσπάθησε να τον επηρεάσει για να αποκλειστεί το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, με αντάλλαγμα θέσεις.


Σύμφωνα το iEidiseis ο Χρήστος Τζανερίκος δήλωσε: “Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!”
Σε ερώτηση πώς έγινε η παρέμβαση του Ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, o Αντιπρόεδρος ΑΠ απάντησε στο iEidiseis:
“Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει!”
Και συμπλήρωσε ο κ. Τζανερίκος:
“Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό. Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις”.

Απάντηση Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διέψευσε τους ισχυρισμούς του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρικού.

«Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια είδους παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

«Όμως το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, εδώ το σοβαρό που έχουμε απέναντι μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικών έχουμε απέναντι στην συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων, με πιάνει τίποτε μανδύα, στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο. Από εκεί και πέρα Όλοι κρίνονται απέναντι στο κορυφαίο θεσμικά και πολύ καυτό ζήτημα και για τα λόγια τους και για την στάση τους», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα