Αρχική » Πιερρακάκης: Στόχος η ψηφιοποίηση 4.000 υπηρεσιών που εκκρεμούν

Πιερρακάκης: Στόχος η ψηφιοποίηση 4.000 υπηρεσιών που εκκρεμούν

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης , υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στο πλαίσιο συζήτησης, στη στρατηγική που ακολουθήθηκε με στόχο την ψηφιακή μετάβαση της χώρας. αλλά και στις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι στρατηγικές υλοποιήθηκαν στο βαθμό που θα έπρεπε, απλά χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο για να δούμε να υλοποιούνται στο βαθμό που θα έπρεπε να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια».

Έκανε λόγο για μέχρι τώρα επιτυχημένο έργο κάτι που δεν σημαίνει όμως ότι είναι και ολοκληρωμένο. «Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας την επόμενη τετραετία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μιλώντας για τις νέες προκλήσεις που θέτει το υπουργείο ανέφερε το πρόγραμμα ΜΙΤΟΣ με το οποίο αποτιμώνται οι υπηρεσίες που φτάνουν τις 5.000 διαδικασίες, ενώ συμπλήρωσε ότι “πρέπει οι 4.000 υπηρεσίες που εκκρεμούν την επόμενη τετραετία να ψηφιοποιηθούν».

Αναφέρθηκε στο gov.gr, τον πυλώνα επαφής του πολίτη με το Δημόσιο, όπου αρχικά μέσα σε 9 μήνες συγκεντρώθηκαν από 501 υπηρεσίες σε πάνω από 1.500, ενώ υπογράμμισε ότι έχει σχεδιαστεί να διατίθενται και στην αγγλική γλώσσα. Επανέλαβε, ότι το ελληνικό Δημόσιο σε τέσσερα χρόνια τριπλασίασε τις υπηρεσίες του με τις ψηφιακές συναλλαγές να φτάσουν φέτος τις 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ τόνισε την καινοτομία του διαγωνισμού του 5G κι ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, σε ό,τι αφορά στο ταμείο “ΦΑΙΣΤΟΣ” χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας για επενδύσεις σε εφαρμογές 5 G. Πρόσθεσε, ότι πρέπει να υλοποιηθούν τα έργα που εντάσσονται στην Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού μέχρι το 2025 και ότι υιοθετήθηκαν πρακτικές από το παράδειγμα της Εσθονίας, της Αγγλίας, της Αργεντινής, ωστόσο δεν έγινε απόλυτη αντιγραφή, αλλά προσαρμόστηκαν στο πλαίσιο της χώρας.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα