Αρχική » Στο Ειδικό Δικαστήριο θα προσφύγει ο Κασιδιάρης

Στο Ειδικό Δικαστήριο θα προσφύγει ο Κασιδιάρης

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

Εκ νέου δηλώσεις έκανε η δικηγόρος του καταδικασμένου Χρυαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη,λίγες ώρες μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 τόσο για την ίδια όσο και για τον Ηλία Κασιδιάρη η απόφαση του Άρειου Πάγου δεν ήταν αναμενόμενη, ενώ ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό της απόφασης.

Η κ. Πανταζή σημείωσε ακόμα ότι τα επόμενα βήματα τους θα αποφασιστούν με βάση την αντισυνταγματικότητα της συμμετοχής του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, που όπως λέγεται αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Μεταφέροντας δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη η κ. Πανταζή είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση στήριξης οποιουδήποτε κόμματος από την πλευρά του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη να στηρίζει το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Η κ. Πανταζή διέψευσε τις πληροφορίες, καθώς όπως είπε στο ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου κόμματος «υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστηρίξει πολιτικές που δεν συμφωνούν με το κόμμα Έλληνες».

Για τις συζητήσεις που υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δυο κομμάτων η κ. Πανταζή ανέφερε ότι «όταν υπήρχαν συζητήσεις με το δικό μας κόμμα δεν είχαν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα που έπεσαν τώρα και τους οποίους επέλεξε ως υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν σε κομματικούς σχηματισμούς, με τους οποίους ο κ. Κασιδιάρης είναι σε ευθεία ρήξη».

Τέλος, η κ. Πανταζή προανήγγειλε ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την απόφαση αποκλεισμού του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και θα ζητήσουν να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία, «θα προσβάλουμε το κύρος των εκλογών, στηριζόμενοι και σε νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου που δικαιώνει του ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη».

«Οποιαδήποτε στιγμή βγει η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου εάν δικαιώσει την νομική μας επιλογή στην ουσία προκηρύσσονται εκ νέου εκλογές» ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η κ. Πανταζή είπε «θα προσφύγουμε αλλά με μια προϋπόθεση, πρέπει να έχει τελειώσει η εθνική διαδικασία για να έχεις δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα