Αρχική » Στο #krima o Aλέξης Τσίπρας – Από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την πρωθυπουργία

Στο #krima o Aλέξης Τσίπρας – Από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την πρωθυπουργία

Από News Room
7 λ. ανάγνωσης

Η προσπάθεια προσέλκυσης των νεανικών κοινών συνεχίζεται από τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία διαφορετική συνέντευξη στο κανάλι της γνωστής youtuber Zoe Pre.

Ζητήματα που απασχολούν τους νέους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης, ενώ απάντησε και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναδρομή στην πορεία του στην πολιτική ενασχόληση, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε στην δυσκολία του να βρίσκεται κανείς για πρώτη φορά στη σφαίρα της δημοσιότητας και θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε το εαυτό του σε αφίσα ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας. «Πήγα μια μέρα στο σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, όπου έμενα τότε και είδα ξαφνικά τη φάτσα μου και λέω ‘Ωχ’ και γύρισα πίσω. Πρέπει να έχεις πολύ γερές σταθερές ως χαρακτήρας για να μπορέσεις να πατήσεις στη γη. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απογειωθείς και μετά η πτώση και η πρόσκρουση να είναι πολύ απότομη και δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τα καλοκαίρια στα μέρη της μητέρας του στην Καβάλα, όπου πήγαινε για διακοπές, τις ατελείωτες ώρες που έπαιζε μπάλα με τους φίλους του στην αλάνα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τα σκασιαρχεία για ραντεβού στον Λυκαβηττό, ενώ παρατήρησε ότι σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης, του φλερτ των νέων και πως είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τη σημερινή νέα γενιά, ειδικά την περίοδο της πανδημίας. «Πολλά πράγματα έχουν γίνει πολύ εύκολα και αλλά πράγματα έχουν γίνουν πολύ δύσκολα» σημείωσε σχετικά με την είσοδο της τεχνολογίας στις σχέσεις των νέων ανθρώπων λέγοντας ότι «Έχει σημασία να μπορείς να έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία με τον άλλον, όχι μόνο με μηνύματα».

Η σχέση του κ. Τσίπρα με τους επικοινωνιολόγους δεν είναι καλή, όπως είπε ο ίδιος. «Δεν μπορώ να μπω στους κανόνες της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων» σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο λέγοντας ότι «Δεν υπήρχε περίπτωση εμένα να μου πει ο επικοινωνιολόγος μου να αποφύγω μια τηλεοπτική αναμέτρηση όπως τον Μητσοτάκη και να το κάνω».

Η σχέση Τσίπρα με τα παιδιά του

Αναφέρθηκε στην σχέση με τα παιδιά του λέγοντας ότι «είναι πιο δύσκολο να είσαι καλός πατέρας ή καλή μητέρα από το να είσαι καλός πρωθυπουργός. Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να βρεις κάποιους κώδικες επικοινωνίας για να το απομυθοποιήσεις λίγο αυτό στο παιδί. Να μην είναι το παιδί σου ο ‘γιος του τάδε’, αλλά να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό και με το παιδί και με τους ανθρώπους γύρω του». 

Απάντησε επίσης, στο πώς στέκεται απέναντι στα fake news που διακινούνται κατά καιρούς εναντίον του. «Συνηθίζεις τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» είπε και πρόσθεσε «Και τι δεν έχουν πει για μένα… Ότι δεν πήγα στο πανεπιστήμιο, ότι σπούδασα στη Βουλγαρία, ότι είμαι γόνος σιωνιστών και μιας μαύρης συνωμοσίας, ότι ο πατέρας μου ήταν συνεργάτης της χούντας. Αυτό το τελευταίο ίσως ήταν αυτό που με πείραξε περισσότερο, διότι τότε ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή και δεν μπορούσε και ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του». 

Τα χρόνια στην πρωθυπουργία

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως πρωθυπουργός, στην διακυβέρνηση της χώρας  στην πιο δύσκολη φάση, όπου η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της Ευρώπης και του κόσμου, ενώ θυμήθηκε την πρώτη του ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανείς να τον υποδεχτεί και να τον ενημερώσει, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να του παραδώσει. «Ο Σαμαράς, όπως ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο, δεν με υποδέχτηκε. Θα είπε ο Σαμαράς: δεν υποδέχομαι αυτόν το Αριστερό, τον κομμουνιστή, εγώ ο εθνικόφρων» ανέφερε σκωπτικά ο Αλ. Τσίπρας.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα κόμμα μόνο για τους εργαζόμενους και όχι για τον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Τσίπρας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα λαϊκό κόμμα, που δεν εχθρεύεται το επιχειρείν, αλλά εχθρεύεται την αδικία. «Έχουμε θέμα με την αισχροκέρδεια, με τη φοροδιαφυγή, με τη φοροαποφυγή. Όταν κάποιος παρανόμως κερδίζει, κάποιοι αδίκως χάνουν. Και συνήθως είναι οι λίγοι αυτοί που παρανόμως κερδίζουν και πολλοί αυτοί που αδίκως χάνουν» ανέφερε, ενώ για τις επικρίσεις που δέχεται για την μεσαία τάξη υπογράμμισε ότι «ξεχνούν ότι ήμασταν σε μνημόνια και έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Προφανώς έγιναν και αδικίες, τις οποίες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε για αυτό έχουμε ρίξει πολύ μεγάλος βάρος στο πώς θα ενταχθεί στο πρόγραμμά μας όχι μόνο οι αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης και των υψηλών ενοικίων, που είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, ξεδιπλώνοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για έλεγχο στο airbnb, για τη δημιουργία “τράπεζας στέγης” από αναξιοποίητα ακίνητα του δημοσίου και ιδιωτών, με κίνητρα για τους ιδιοκτήτες όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανακαίνιση του σπιτιού τους, με την προϋπόθεση να προσφέρονται με φθηνό ενοίκιο, και για διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου.

Για το πώς βλέπει το ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ασφάλεια έχει να κάνει με τη δουλειά, με τη σύνταξη, με την περίθαλψη, με τις μεταφορές, με την έμφυλη βία, με μια αστυνομία που να αντιμετωπίζει το έγκλημα και όχι που θα συνεργάζεται με το έγκλημα, όπως γίνεται με την Greek Mafia, με ένα κράτος δίπλα στον πολίτη για τις ανάγκες του και όχι αναξιοκρατικό και ρουσφετολογικό. «Αν έχεις μια αναπηρία να μπορείς να περπατήσεις με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο ή να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου να σε φροντίσει ανεξάρτητα αν έχεις την οικονομική δυνατότητα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «το θέμα πια δεν είναι αν θα μείνουμε Ευρώπη, αλλά αν θα γίνουμε Ευρώπη σε αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα».

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τα ζητήματα της έμφυλης βίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθούν όροι τέτοιοι ώστε τα θύματα να αισθάνονται την ασφάλεια να καταγγείλουν τους θύτες. «Εμείς το ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση φτιάχνοντας τότε υπηρεσίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα για να μπορούν οι γυναίκες να καταγγέλλουν την έμφυλη βία» υπενθύμισε. Ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να εμπεδωθεί μια άλλη κουλτούρα μέσα στην κοινωνία, στην σημασία διαπαιδαγώγησης των παιδιών και ιδίως των αγοριών στις αξίες του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Θέλει πολλή δουλειά στην καθημερινότητα, στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, στα κανάλια του youtube». Συζήτηση έγινε επίσης για το ζήτημα του διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων και συναινέσεων και αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν υπό την δική του διακυβέρνηση για μια συμφωνία, η οποία δεν τελεσφόρησε.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα