Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας

Από News Room
4 λ. ανάγνωσης

O ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας το ψηφοδέλτιο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις εκλογές της 21ης Μάϊου.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι:
Μαρία Βεργινάδη, Μανώλης Μάκαρης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Παναγιώτης Στέφανος, Χαρά Κιουρή, Γεωργία Ζαχαροπούλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βεργινάδη Μαρία
Γεννήθηκε το 1980, μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Άνγκλια Ράσκιν στο Κέιμπριτζ, με πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με πτυχίο Νομικής το 2005. Έχει πραγματοποιήσει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Λονδίνου. Είναι μαχόμενη δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, από το έτος 2008.
Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας με την παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» (2014-2019) και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με την παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» (2019-2022).
Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας (2018-2021).

Ζαχαροπούλου Γεωργία (Γιούλα)
Γεννήθηκε και κατοικεί στους Γαργαλιάνους.
Είναι υπάλληλος ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά.
Ήταν υποψήφια βουλευτης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις εκλογές του 2019.
Ασχολείται ενεργά με τα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της Τριφυλίας.
Είναι πρόεδρος του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και μέλος των πολιτιστικών συλλόγων “ΠΥΡΣΟΣ” Φιλιατρών και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.
Είναι μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Γαργαλιάνων.

Κιουρή Χαρίκλεια (Χαρά)
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικός, Msc, Γεωπόνος.
Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά. Διευθύντρια στο Λύκειο Δωρίου 2011-2015 και από το 2017 στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Μεσσηνίας 2002-2011. Υπεύθυνη για τους διαγωνισμούς Φυσικής και συνεδρίων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των Δ.Σ. των Α΄και Β΄ ́ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Ενεργή συμμετοχή σε ΔΣ Πολιτιστικών και Συλλόγους Γονέων. Εθελοντικά μαθήματα ΚΕΘΕΑ, Αλληλέγγυο σχολείο και κοινότητες Ρομά. Ενεργό στέλεχος στην αριστερά από τα φοιτητικά χρόνια (ΚΚΕ). Στην συνέχεια στον Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ. Παντρεμένη με τον Σταμάτη Μπεχράκη και μητέρα δύο παιδιών.

Κωνσταντινέας Ν. Πέτρος
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας το γένος Χαραλαμπάκη ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι Αρτοποιός και κατάγεται από την Μάνη.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και επανεξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015.
Την περίοδο 1996 – 2012 ήταν διαιτητής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και διεθνής διαιτητής FIFA το έτος 2012.
Το 2013 εκλέχθηκε πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας.
Είναι απόφοιτος της σχολής ΟΑΕΔ, τμήμα ηλεκτρολόγων.
Είναι μέλος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (από το 2012) και της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας (από το 2013).
Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ).

Μάκαρης Εμμανουήλ (Μανώλης) – Λεονάρδος
Ιατρός καρδιολόγος, διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κατέχει master στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση και στη Νανοϊατρική. Ως δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και αντιδήμαρχος Παλλήνης έχει δώσει μάχες για την δημοκρατική λειτουργία της αυτοδιοίκησης, την κοινωνική φροντίδα και την βιώσιμη ανάπτυξη. Αγωνίζεται υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας, όντας εκλεγμένος στα ΔΣ του Σωματείου Ιατρών ΕΣΥ, του Ιατρικού Συλλόγου και του Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Σε ερευνητικό επίπεδο ανέδειξε σε διεθνή συνέδρια τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην καρδιαγγειακή υγεία. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον Δημόκριτο (προληπτική ιατρική, αέρια ρύπανση) και την Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών (ευεργετικές ιδιότητες ελαιολάδου). Έγγαμος, έχει μια κόρη.

Στέφανος Παναγιώτης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Σύριζα ΠΣ. Κατάγεται από το Στρέφι Μεσσηνίας.
Έγγαμος, έχει δύο παιδιά. Ανώτατο στέλεχος Εθνικής Τράπεζας.
Έχει σπουδάσει οικονομικά, μάνατζμεντ, χρηματοοικονομικά. Κάτοχος 2 master: εκπαίδευση ενηλίκων και διοίκηση τουριστικών μονάδων. Έχει 6 πιστοποιήσεις εκπαίδευσης, διδάσκει οικονομία, εργατικό δίκαιο, λογιστική, τραπεζικά προϊόντα μάρκετινγκ- πωλήσεις, γεωργική επιχειρηματικότητα.
Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ, ΟΤΟΕ, ΓΣΕΕ, αντιπρόεδρος ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Γενικός Γραμματέας εργατικού κέντρου Καλαμάτας, Μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ και της γραμματείας νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνίας, εκπρόσωπος τύπου, υπεύθυνος εργατικού αθλητικού και ανάπτυξης.
Υποψήφιος Βουλευτής Συνασπισμού 1996 & 2000 στην Μεσσηνία.

Χαρίτσης Αλέξης (Αλέξανδρος)
Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
Είναι βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019. Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
Aπόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα