Αρχική » Τι δήλωσε ο Βενιζέλος για την έξοδο από το ευρώ

Τι δήλωσε ο Βενιζέλος για την έξοδο από το ευρώ

Από News Room
1 λ. ανάγνωσης

Να μπει τέλος στη συζήτηση περί αλλαγής νομίσματος και εξόδου από το ευρώ, ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Φόρουμ των Δελφών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών την περίοδο 2013-2015 και καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τα εν λόγω σχέδια τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στο 2015 και να αποτελέσει ξανά το μαύρο πρόβατο.

«Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προς τα πίσω στον πολιτικό πολιτισμό. Διατηρείται ακόμα η οξύτητα από τα χρόνια των μνημονίων και πρέπει να κηρυχθεί η λήξη της περιόδου τοξικότητας στον δημόσιο λόγο» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε σε ανασκαφή του Συντάγματος πριν το αναθεωρήσουμε.

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχουν σήμερα σοβαρά θέματα για τα οποία ο νομοθέτης χρειάζεται την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία πριν από το τέλος Νοεμβρίου 2024.

Συνδέοντας την ενδεχόμενη αναθεώρηση με το πολιτικό σκηνικό, σημείωσε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πραγματικό πρόβλημα και αυτό είναι η έλλειψη της συναίνεσης που απαιτείται για να βρεθούν οι συγκλίσεις, ώστε να υπάρξει πραγματική αναθεώρηση σε όποιες διατάξεις απαιτούνται.

Επίσης αναφέρθηκε σε μεταπλειοψηφικές συναινέσεις που θα επιτρέψουν στην πραγματικά αναθεωρητική Βουλή να διαμορφώνει ουσιαστικές πλειοψηφίες, στις οποίες θα στηρίζονται οι όποιες αναθεωρητέες διατάξεις.

«Η φιλελεύθερη δημοκρατία πρέπει να είναι πραγματικά φιλελεύθερη και μεταπλειοψηφική, όχι φοβική. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι συναινέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα