Αρχική » Τσίπρας: Φιάσκο το επιτελικό κράτος – Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταφορές

Τσίπρας: Φιάσκο το επιτελικό κράτος – Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταφορές

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την ασφάλεια των Μεταφορών παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια ημερίδας με τίτλο «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές» που διοργανώνει ο τομέας Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του κόμματος, που αφορούν την ολική μεταμόρφωση των υποδομών, με κύριο σκοπό την ασφάλεια των μετακινήσεων. Στο επίκεντρο της πρότασης μας είναι μια νέα Διαύγεια συνολικά για τα έργα υποδομής.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 3 άξονες:
Πρώτον, τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και τη λειτουργία ενός ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων.
Δεύτερον, τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και τη λειτουργία ενός ψηφιακού Κεντρικού Σύστηματος Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων, ένα σύστημα που επί της ουσίας θα παρακολουθεί τα έργα.
Τρίτον, τη θεσμοθέτηση, την υλοποίηση και τη λειτουργία Συστήματος Καταγραφής, Λειτουργίας και Συντήρησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων, στο οποίο καταγράφονται όλα τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, τα οποία έχουν παραληφθεί οριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι το να κάνουν το παν έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί μια αντίστοιχη τραγωδία, έτσι ώστε «να νιώθει κάθε πολίτης ασφαλής στις μετακινήσεις του».


Άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «δεν νιώθουν όλοι οι πολιτικοί αυτό το χρέος. Κάποιοι ζουν με το άγχος της εικόνας. Με την εμμονή της επικοινωνίας και της προπαγάνδας».

Τέλος, “φιάσκο” χαρακτήρισε κατά την ομιλία του το “επιτελικό κράτος”, “κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν υπουργούς που θα παριστάνουν τους μηχανοδηγούς, αλλά πρωθυπουργούς που θα πάψουν να παριστάνουν τους ανήξερους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα