Αρχική » Η πρόταση Βαρουφάκη για το debate – O ρόλος των πολιτών

Η πρόταση Βαρουφάκη για το debate – O ρόλος των πολιτών

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

H τρίτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις λεπτομέρειες του debate ξεκινά στις 12:30.

To ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερο διάλογο αντί παράλληλων μονολόγων, ενώ παράλληλα ζητά στην τηλεμαχία να γίνουν ερωτήσεις που οι δημοσιογράφοι έχουν λάβει από τους πολίτες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:
Το κύριο θέμα συζήτησης είναι η τελευταία ενότητα συζητήσεων, η οποία είχε συμφωνηθεί να είναι τρίλεπτες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate ομόφωνα αντιπρότειναν αντί των παράλληλων μονολόγων των αρχηγών, η τελευταία ενότητα να είναι απλά «ελεύθερο θέμα», για να δοθεί η ευκαιρία να τεθούν ερωτήσεις που ενδεχομένως δεν θα καλυφθούν από τις προηγούμενες ενότητες, οι οποίες θα είναι “1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια, που μπήκε στην ατζέντα με πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων-πάγια θέση μας ούτως ή άλλως είναι ότι τα debate για να είναι ουσιαστικά, πρέπει να είναι όσο λιγότερο ανελαστικά γίνεται. (Είχαμε καταθέσει άλλωστε στην προηγούμενη διακομματική πρόταση να μπορεί να γίνεται και διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς, κάτι που δεν έγινε δεκτό).

Προτείνουμε δε άλλο ένα έξτρα βήμα για να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική η τελευταία ενότητα: να μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι ερωτήσεις που θα πάρουν από το κοινό. Από τους πολίτες για την πλήρη ενημέρωση των οποίων γίνεται άλλωστε το debate, και οι προτεραιότητες των οποίων συχνά δεν ταυτίζονται με τις επιλεγμένες ατζέντες των ιδιωτικών καναλιών.

Ο λόγος στον λαό λοιπόν, και ανοιχτή θεματολογία ενάντια στους στημένους προκάτ μονολόγους. Αυτή θα είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην διακομματική, με την ελπίδα να ανοίξει έστω μια μικρή χαραμάδα φωτός στο κλειστό, σκοτεινό δωμάτιο της ελεγχόμενης ενημέρωσης.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα