Αρχική » Περιοδείες του ΚΚΕ για ενίσχυση του κόμματος

Περιοδείες του ΚΚΕ για ενίσχυση του κόμματος

Από Μάκης Γασπαρινάτος
4 λ. ανάγνωσης

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ που συζητούν για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και αναδεικνύουν τη διέξοδο. Ενόψει των εκλογών, καλούν σε ενίσχυση του ΚΚΕ  γιατί μόνο έτσι, θα βγει πιο δυνατός ο λαός και αδύναμη η αντιλαική κυβέρνηση που θα προκύψει. 

Στη Νίκαια

Περιοδεία στην Υπηρεσία Πράσινου της Νίκαιας έκανε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, υποψήφιο βουλευτή Β’ Πειραιά και υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού των τελευταίων ημερών και η ελπιδοφόρα συμμετοχή της νεολαίας σε αυτές.

Ο Π. Κατηφές κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν πως το δίλημμα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ακρίβεια, στις εργασιακές σχέσεις και με βάση αυτό να τιμωρήσουν τα κόμματα που έχουν ψηφίσει από κοινού τους νόμους που ενισχύουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Ειδική αναφορά έκανε στα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμες σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Τόνισε μάλιστα ότι «σ’ αυτή την πολιτική που μαυρίζει τη ζωή μας, πρέπει να απαντήσουμε με ισχυρό ΚΚΕ σε κάθε εκλογική μάχη ώστε να τους αντιπαλέψουμε και από πιο ισχυρή θέση οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους να βάλουν φρένο σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο, γιατί μόνο ο λαός έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει και αυτό φοβούνται, τη δύναμη του λαού για ανατροπές».

Στο Ρέθυμνο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου και τον Μανούσο Μανουσογιάννη, δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής περιόδευσε σήμερα στους εργαζόμενους στο Δήμο Ρεθύμνου και τα δικαστήρια της πόλης.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε η αγωνία τους για το μέλλον, καθώς και η αγανάκτηση για το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές με λογικές «κόστους – οφέλους». Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε  με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου στους οποίους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε του εργαζόμενους να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που θα δυναμώνουν, αλλά και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Να προσέλθουν στις εκλογές με ένα και μόνο κριτήριο: Κανένας από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους. Όσο πιο αδύναμα τα κόμματα που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και όσο πιο ψηλά να βρεθεί το ΚΚΕ. Γιατί μόνο έτσι θα γίνεται πιο δυνατός ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Στην Κέρκυρα

Σε συσκέψεις στις περιοχές της Γαρίτσας και του Ποταμού μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, Αλεξάνδρα Μπαλού, Γιάννης Πελάης και Μυρσίνη Χαραλάμπους. Οπως τόνισαν, οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, που έγιναν και στην Κέρκυρα, έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα στη θλίψη και την οργή που προκάλεσε η τραγωδία στα Τέμπη. Οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών με την τεράστια συμμετοχή μαθητών και φοιτητών αποτέλεσαν ένα λαϊκό και νεανικό ξέσπασμα απέναντι σε όσα βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις και σε άλλες χώρες της ΕΕ, γεγονός που δείχνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου. 

Εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός για την άσχημη κατάσταση των υποδομών στις συγκεκριμένες περιοχές και τον προσανατολισμό που έχουν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές διαχρονικά. Ελάχιστες και κακοσυντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, νήπια σε κοντέινερ, μαθητές σε σχολεία πολύ πίσω από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, το πολύπαθο γεφύρι του Ποταμού έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας», προβλήματα στην ύδρευση και την αποχέτευση κ.α. Στη Γαρίτσα συζητήθηκε η εμπειρία από τις δράσεις γύρω από την ανάπλαση του Άλσους, που δείχνει ότι η οργανωμένη διεκδίκηση των κατοίκων μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Αναδείχθηκε ότι στην Κέρκυρα της μεγάλης καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης και των τεράστιων κερδών, περιοχές και γειτονιές πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, λίγα μόνο μέτρα από το αεροδρόμιο που υποδέχεται σχεδόν 1,5 εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι που υποδέχεται σχεδόν 1 εκ. τουρίστες από κρουαζιέρες και πλοία της γραμμής, δεν έχουν λύσει ούτε τα βασικά ζητήματα υποδομών. Άρα, η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη, στην πράξη αποδεικνύεται ότι ούτε είναι για όλους ούτε βελτιώνει την καθημερινότητα του λαού.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα