Αρχική » “Πόλεμος” για τα δάνεια του Ν. Παπαθανάση

“Πόλεμος” για τα δάνεια του Ν. Παπαθανάση

Από Μάκης Γασπαρινάτος
4 λ. ανάγνωσης
Πηγή: Documento

Δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, καταγγέλει τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, πως αρνήθηκε να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στην Eurobank.

Σύμφωνα με το άρθρο, μεταβιβάζοντας την περιουσία του στα παιδιά του, εμφανίζεται ως «μη έχων», όταν στις 25 Ιουλίου 2019 ήρθε αντιμέτωπος με την ενεργοποίηση της διαδικασίας κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ποσό που αγγίζει τα 322 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να χρωστάει 51.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ με την διαδικασία ηλεκτρονικής κατάσχεσης σε βάρος του να είναι ενεργή ήδη από 29-5-2018.

H απάντηση Παπαθανάση

Για «αθλιότητα» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας περί ύπαρξης χρέους 1,8 εκατ. ευρώ. Με σκληρή γλώσσα, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα που υιοθετεί το δημοσίευμα της εφημερίδας. Ο υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Νίκος Παπαθανάσης διευκρινίζει ότι το δάνειο που επικαλείται η εφημερίδα είναι εταιρικό, του 2005, στο οποίο μπήκε ως εγγυητής.

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στη μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια», αναφέρει αρχικά ο κ. Παπαθανάσης.

«Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά, το 2010, του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

»Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ, που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από τη διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια», εξηγεί.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης τονίζει: «Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. »Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο. »Τέλος, να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης».

«Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός, λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά», καταλήγει ο Νίκος Παπαθανάσης

Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Παπαθανάσης ομολογεί ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντάς ότι χιλιάδες δανειολήπτες δεν μπορούν να πετύχουν ανάλογη συμφωνία με τις τράπεζες και χάνουν τα σπίτια τους. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο ίδιος ως υπουργός κομπάζει πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του. Μετά την απάντηση του πάντως, τα ερωτήματα παραμένουν:

  • Σε τι ακριβώς συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα και τι ποσό κατέβαλε;
  • Έγινε κούρεμα στις οφειλές του ύψους 1,8 εκατ. ευρώ;»

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτιέται εάν «οι χιλιάδες απελπισμένοι δανειολήπτες μπορούν να έχουν τον ίδιο συμβιβασμό και μεταχείριση από τις τράπεζες η είναι μόνο για υπουργούς του κ. Μητσοτάκη;».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα