Αρχική » Στις “Λέσχες Φιλίας” ο Κ.Πιερρακάκης

Στις “Λέσχες Φιλίας” ο Κ.Πιερρακάκης

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Για την πορεία του προγράμματος «3η e-λικία» που αφορά την ψηφιακή ενδυνάμωση των ατόμων με ηλικία 65 χρόνων και άνω ενημερώθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τις επισκέψεις τους στις Λέσχες Φιλίας της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αφορά την απόκτηση και αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων και υλοποιείται πιλοτικά σε ορισμένους Δήμους ενώ υπάρχουν σχέδια για άμεση επέκτασή του, βοηθά πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, να μάθουν πώς λειτουργούν το gov.gr και οι σχετικές εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί.

Σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρει:

Τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφτηκα Λέσχες Φιλίας του Δήμος Αθηναίων όπου υλοποιείται το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων. Στελέχη του ΕΔΥΤΕ – Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – GRNET διδάσκουν με τρόπο απλό και κατανοητό τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πώς λειτουργούν το gov.gr και οι εφαρμογές που έχουμε υλοποιήσει.

Παρακολουθώντας την εφαρμογή του προγράμματος στις Λέσχες Φιλίας Νέου Κόσμου, Κολοκυνθούς, Αμπελοκήπων, Ελληνορώσων, Άνω Πετραλώνων και Παγκρατίου, διαπίστωσα ότι γίνεται μια ουσιαστική δουλειά, η οποία βρίσκει μεγάλη απήχηση. Οι πολίτες βλέπουν στην πράξη ότι η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα εύκολη και μέσα από τα μαθήματα αυτά θα είναι πλέον σε θέση να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πιστεύουμε ότι η ψηφιακή μετάβαση μπορεί και πρέπει να γίνει χωρίς να μείνει κανένας πίσω. Ήδη το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένους Δήμους και, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, φιλοδοξούμε να επεκτείνουμε άμεσα το πρόγραμμα στο σύνολο της επικράτειας.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα