Αρχική » Αποσύρει την υποψηφιότητά του στην Ηλεία ο Β. Κοντογιαννόπουλος

Αποσύρει την υποψηφιότητά του στην Ηλεία ο Β. Κοντογιαννόπουλος

Από Μάκης Γασπαρινάτος
4 λ. ανάγνωσης

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «oι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Παράλληλα όμως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποσύρομαι από τη διεκδίκηση σταυρού προτίμησης, δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη.

Πυξίδα μου ήταν η ηθική της ευθύνης και επί 30 χρόνια δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπήκα ακτήμων και φεύγω ακτήμων».

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος: «Αποσύρομαι από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας. Όχι από την κρίσιμη πολιτική μάχη»
Η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς. Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και την πολιτική μου διαδρομή η διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης από τους συμπολίτες μου και ιδίως τους νέους, την ώρα που έχει τρωθεί καίρια η αξιοπιστία των πολιτικών. 

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αποσύρομαι από τη διεκδίκηση του σταυρού προτίμησης. Δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη, που θεωρώ καθοριστική για τη μελλοντική πορεία της χώρας, της Ηλείας και της νέας γενιάς.

Επιλέγω να παραμείνω στο πεδίο της μάχιμης πολιτικής ως ενεργός πολίτης. Η επιλογή μου αυτή μου επιτρέπει να διατηρήσω ισχυρό το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης, αποφεύγοντας τις συμβατικές προσεγγίσεις στα φλέγοντα προβλήματα της χώρας και απελευθερωμένος από κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Πεποίθησή μου είναι ότι στον πολιτικό ανταγωνισμό μπορεί να είσαι περισσότερο χρήσιμος ακόμη κι όταν δεν έχεις κομματικό ή βουλευτικό αξίωμα. Τη στιγμή μάλιστα που το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσαρμονία με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.

Μπήκα στην πολιτική ακτήμων και φεύγω ακτήμων
Πριν από τρεις περίπου μήνες στις 17 Νοέμβρη 2022 από τον ίδιο χώρο, με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης σας είχα ενημερώσει ότι η συμμετοχή μου στις εκλογές δεν είχε ως στόχο να προσθέσω μία ακόμη θητεία στα 30 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου ζωής. Δεν ανακάλυψα τώρα την Ηλεία. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ αναδείχτηκα πολιτικά παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, για την Ηλεία, για τη νέα γενιά. Πυξίδα μου η ηθική της ευθύνης. Πίστη μου ότι η πολιτική είναι ιερό πάθος.

Μπαίνεις για να προσφέρεις κι όχι για να σου προσφέρει. Τριάντα χρόνια στη Βουλή και μετέχοντας σε έξι Κυβερνήσεις δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπήκα ακτήμων και φεύγω ακτήμων. 

Μονόδρομος η ανανέωση εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Φιλοδοξία μου ήταν να εκπληρώσω την οφειλή μου στον τόπο μου και τη νέα γενιά. Γιατί ποτέ δεν έπαψα να νιώθω την ευθύνη απέναντί τους. Διαθέτω το σχέδιο, τη γνώση, την εμπειρία για να γίνουν πράξη. Γιατί τώρα, έπειτα από μία εικοσαετία; Γιατί πιστεύω και εμπιστεύομαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί απέδειξε στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά, ανάμεσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις και πανδημίες ότι διαθέτει τα ηγετικά προσόντα για να αλλάξει τη χώρα και να οδηγήσει την Ελλάδα και μαζί της την Ηλεία στον 21ο αιώνα. Άλλαξε πολλά. Δεν τα άλλαξε όλα. Το επιτελικό κράτος δεν έφτασε στον ΟΣΕ. Το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό. Δε μπόρεσε να αποτρέψει την τραγωδία. Στην αντιμετώπισή της όμως το κράτος ήταν παρόν. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, ΕΚΑΒ, διασώστες έφτασαν στον μοιραίο τόπο προτού οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ αντιληφθούν το τραγικό συμβάν. 

Όπως οι αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξαν την ικανότητα διακυβέρνησης και τα ηγετικά του προσόντα, έτσι πιστεύω ότι η εθνική τραγωδία των Τεμπών κάνει αδιαπραγμάτευτη την απόφασή του να τα αλλάξει όλα. Να αλλάξει το κρατικοδίαιτο, πελατειακό και παρασιτικό κομματικό σύστημα που κρατά την Ελλάδα και την πολιτική ζωή καθηλωμένες στο παρελθόν.

Η επόμενη μέρα θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία της χώρας. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά διανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης, ευημερίας, σταθερότητας και ασφάλειας. Ή θα οπισθοδρομήσουμε δίνοντας υπόσταση στις παρακμιακές δυνάμεις και των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Το δίλημμα της διακυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και αδιαπραγμάτευτο. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Το επιτάσσει η ανάγκη τόσο της θεσμικής και πολιτικής σταθερότητας όσο και η ανάγκη των τολμηρών τομών και μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν τη χώρα μας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Στην κρίσιμη αυτή μάχη θα είμαι παρών.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα