Αρχική » Αραμπατζή: Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτήδειοι νοθευτές έκαναν “πάρτι” και “δεν άνοιγε ρουθούνι”

Αραμπατζή: Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτήδειοι νοθευτές έκαναν “πάρτι” και “δεν άνοιγε ρουθούνι”

Από Μάκης Γασπαρινάτος
6 λ. ανάγνωσης

Tην ικανοποίησή της για την αποζημίωση στο 100% των καλλιεργειών, που επλήγησαν στις Σέρρες τον Ιούνιο του 2022 από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ την Τετάρτη, 22 Μαρτίου.

Η Σερραία Βουλευτής ευχαρίστησε και από το βήμα της Βουλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Γιώργο Γεωργαντά, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Θόδωρο Σκυλακάκη για το άρθρο 48 του νομοσχεδίου, που προβλέπει την αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, κατά παρέκκλιση αναγκαία του Κανονισμού του ΕΛΓΑ:

«Οι Σέρρες, ήταν ανάμεσα στους Νομούς, που υπέστη μια μεγάλη, ολοκληρωτική καταστροφή. Πραγματικά, χαίρομαι γιατί οι εισηγήσεις μου στο πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, που αμέσως επισκέφτηκε την περιοχή και ό,τι είπε το έκανε, αλλά και οι εισηγήσεις μου στις θεσμικές μας συναντήσεις και οι απαντήσεις, που δώσατε στις Επίκαιρες Ερωτήσεις μου έγιναν νόμος του κράτους, αφενός με την προκαταβολή στις 30/09/2022, αφετέρου σήμερα με το 100% της αποζημίωσης της ασφαλιστικής αξίας των εν λόγω παραγωγών».

Ζήτησε ωστόσο από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει ότι η αποζημίωση στο 100% της ασφαλιστικής αξίας θα αφορά το σύνολο των πληγεισών καλλιεργειών και όχι μόνο όσους έλαβαν προκαταβολή.

Ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων

Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμη στη συντονισμένη, ολιστική προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επί Κυβέρνησης ΝΔ για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ υπηρετεί τη συνέχεια στη λογική ενίσχυσης των ελέγχων στα εμβληματικά μας προϊόντα, όπως η φέτα.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι το ζήτημα των ελέγχων ήταν πάντα προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ από την πρώτη κιόλας μέρα διακυβέρνησης της ΝΔ και τόνισε ότι

·         η κωδικοποίηση των γενικών αρχών για την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ,

·         η νομοθετική οριοθέτηση του Μητρώου Ελεγκτών και Εμπειρογνωμόνων καθώς και

·         ο προσδιορισμός των ορίων αποδόσεων γάλακτος

ενισχύουν ακόμη περισσότερο το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών. Έργο, που στοχεύει αφενός στην ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων, αλλά και στην προστασία του «θησαυρού» της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, που δεν είναι άλλος από τα κορυφαία προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Με αφορμή τις αντιπολιτευτικές «κορώνες» του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αδυναμία στήριξης των προϊόντων ΠΟΠ και δήθεν έξαρση των ελληνοποιήσεων η κ. Φωτεινή Αραμπατζή αναρωτήθηκε:

«Πραγματικά, ποιος μιλάει για ζήτημα ελέγχων στην αγορά; Η προηγούμενη Κυβέρνηση, που επί των ημερών της θέριεψαν οι ελληνοποιήσεις, όταν επικρατούσε χαλαρότητα, ασυδοσία, παντελής ανυπαρξία ελέγχων και κυρίως κυρώσεων; Όταν το 2019 σ’ ένα ιδανικό οικονομικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον χωρίς πανδημία, ενεργειακή κρίση και πόλεμο, οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος, του βασικού συστατικού του εμβληματικού μας προϊόντος, της φέτας, κατέρρεαν, τα κοπάδια σφάζονταν, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους και παρέδιδαν τις παγολεκάνες τους; Γιατί, αυτήν την κατάσταση παραλάβαμε το 2019, μετά τη φοροληστρική πολιτική, που επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγρότες!».

«Πάρτι» ελληνοποιήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, μιλώντας με αποδείξεις, αντιπαρέβαλε «τα έργα και τις ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ με το έργο και τα απτά του αποτελέσματα επί διακυβέρνησης ΝΔ:

«Είναι αλήθεια ή όχι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών σας:

·         υπήρχαν “αραχνιασμένες” στα συρτάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 1.389 υποθέσεις ελέγχου παρατυπιών και παραβάσεων στον τομέα της βιολογικής γεωργίας;

·         υπήρχαν “αραχνιασμένες” στα συρτάρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 576 υποθέσεις ελέγχου παρατυπιών και παραβάσεων τυροκομικών προϊόντων, οι 245 από αυτές τυροκομικών προϊόντων και 111 εξ αυτών αφορούσαν τον λευκό μας “χρυσό”, τη φέτα;

·         τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια, για τη φέτα, για τους επίδοξους παραποιητές δηλαδή, γι’ αυτούς που αισχροκερδούν, επιβλήθηκαν δύο μόνο πρόστιμα του… “κολοσσιαίου” ποσού των 2.500 και των 500 ευρώ αντίστοιχα;».

Αυτό μάλιστα, που τόνισε, η Σερραία Βουλευτής είναι ότι, δυστυχώς, όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια, καθώς επί ΣΥΡΙΖΑ επιτήδειοι νοθευτές -εξαίρεση στον ενάρετο κύκλο αγροτικής παραγωγής- έκαναν «πάρτι» ελληνοποιήσεων και «δεν άνοιγε ρουθούνι».

Επί ΝΔ το πιο αυστηρό κυρωτικό πλαίσιο

Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, η ΝΔ αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων με ένα ολιστικό σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση, με προτεραιότητα τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων και του καταναλωτή:

«Είναι, λοιπόν, αλήθεια ότι επί των ημερών μας:

·         έγινε νόμος του κράτους το πιο αυστηρό κυρωτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων, ο Ν. 4691/2020, που προέβλεψε για πρώτη φορά ως ποινικό αδίκημα την παραγωγή νοθευμένων, παραποιημένων προϊόντων ΠΟΠ με απειλή ποινής φυλακίσεως από δύο έως πέντε έτη

·         οι επίδοξοι ελληνοποιητές με εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα, μπορούν να βγαίνουν στα “μανταλάκια”

·         για πρώτη φορά θεσπίστηκε η άδεια αφαίρεσης ΠΟΠ (ν.4691/2020) και πραγματοποιήθηκε ανάκληση άδειας λειτουργίας επιχείρησης που νόθευε τη φέτα

·         άρχισε το “ξεστοκάρισμα” όλων των εκκρεμών υποθέσεων, των “παρκαρισμένων”, στις Επιτροπές Παρατυπιών και Παραβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άρχισαν αυτές οι συνεδριάσεις των Επιτροπών, ως οφείλουν να κάνουν, να είναι η νέα κανονικότητα

·         επιβλήθηκαν, κατά τη θητεία μου στο ΥΠΑΑΤ, σε παραβάτες της εμβληματικής μας φέτας πρόστιμα, όπως 260.000 ευρώ το πρώτο και 165.000 ευρώ το δεύτερο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2021, με την αναγκαία και πολύτιμη συνδρομή των ανθρώπων, που υπηρετούν στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ενώ και

·         η επόμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συνέχισε και συνεχίζει αυτή τη μάχη ενάντια σε νοοτροπίες “κακοφορμίσματος”, που έμειναν στο ”ψυγείο” και έως σήμερα τα πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί, επί της διακυβέρνησης μας ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ

δίνοντας ένα καθαρό μήνυμα: ότι είναι απαρέγκλιτη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαχρονικά και συνολικά και της Νέας Δημοκρατίας να απομονωθούν και να τιμωρηθούν όσοι αισχροκερδούν σε βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων, της ελληνικής παραγωγής, της εθνικής οικονομίας, γενικότερα».

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα