Αρχική » Μηταράκης: Mπορεί κάποιος να με πει ξεροκέφαλο, αλλά όχι ανειλικρινή

Μηταράκης: Mπορεί κάποιος να με πει ξεροκέφαλο, αλλά όχι ανειλικρινή

Από News Room
3 λ. ανάγνωσης

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Χίου της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης “ανακρίνεται” από τρεις γυναίκες, Βαγγελίτσα Αμέντα, Ειρήνη Αναγνώστου και Χριστίνα Ψυλλή, σήμερα στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

Στη συνέντευξη, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο μέρος κατέλαβε το ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, το οποίο σχεδόν σε συνθήκες πανικού κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νεοεκλεγείσα τον Ιούλιο του 2015 κυβέρνηση της Ν.Δ., με τον Νότη Μηταράκη να εκτιμά ότι διήνυσε μία, σε πολλές φάσεις, μοναχική διαδρομή, αλλά εν τέλει κατάφερε να υλοποιήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό της χώρας. Δικαίωση της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής που το κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εφάρμοσε, θεωρεί το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις δέχθηκε πυρά ακόμη και από βουλευτές του κόμματός του, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «μπορεί κάποιος να με πει ξεροκέφαλο, αλλά όχι ανειλικρινή», αφού στην ουσία έκανε ό,τι έλεγε το κόμμα του προεκλογικά.

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι κάπου έκανε λάθος ή αν αισθάνεται ότι πρέπει για κάτι να ζητήσει συγνώμη, μίλησε γι’ ακόμη μία φορά για το μέρος της συλλογικής ευθύνης που του αναλογεί στην έλευση των ΜΑΤ στη Χίο και στα όσα ακολούθησαν, ενώ θεωρεί ότι απέτυχε και εκείνος από την πλευρά του αλλά και οι θεσμικοί συνομιλητές του στο να κάνουν μία ειλικρινή συζήτηση.

Στο θέμα της υγείας, ο Νότης Μηταράκης παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα στο νησί, αλλά υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη Χίο είναι πολύ καλύτερα από άλλα μέρη της Ελλάδας, παραπέμποντας στις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για το θέμα της υγείας την επόμενη τετραετία.

Στην οικονομία, υποστήριξε ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, αλλά παρόλα αυτά η Ν.Δ. μείωσε 50 φόρους, μείωσε την ανεργία και εφάρμοσε επικεντρωμένες εισοδηματικές πολιτικές, που δεν τις θεωρεί κακές, ακόμη κι αν εξαγγέλλονται προεκλογικά.

Σαν μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας ονομάτισε το δημογραφικό, το οποίο βλέπει και στο εγγύς μέλλον να δημιουργεί έλλειψη σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας, γι’ αυτό κι εκείνος, αν επανεκλεγεί, βάζει ως πρωταρχικό του στόχο την παραμονή των νέων στη Χίο, μαζί με το νερό, που θεωρεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στα έργα που με τη βοήθειά του έχουν δρομολογηθεί στο νησί, στα όσα υποσχέθηκε και στα όσα υλοποίησε θεωρεί ότι το ισοζύγιο γέρνει θετικά, αφήνοντας λίγα έξω και για την επόμενη θητεία και κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν γιατί δουλεύει σκληρά, αντιμετωπίζει ό,τι παρουσιάζεται, στέκεται δίπλα στους Χιώτες και έχει όραμα για τον τόπο.

Η συνέντευξη θα προβληθεί στις 8 και 12 το βράδυ, στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

Πηγή: alithia.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα