Αρχική » Αλλαγές στο TikTok λόγω εκλογών

Αλλαγές στο TikTok λόγω εκλογών

Από News Room
2 λ. ανάγνωσης

Λίγο πριν την τελευταία στροφή των εκλογών και αφού όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το TikTok, η δημοφιλής πλατφόρμα φέρνει το “Κέντρο ελληνικών εκλογών”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας, το Kέντρο θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις εκλογές και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, το περιεχόμενο και οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις εκλογές, θα λαμβάνουν μια σχετική επισήμανση που θα παραπέμπει στο Κέντρο.

Μέσω δημοφιλών hashtags για τις εκλογές θα εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, για όποιον χρήστη αναζητά σχετικές πληροφορίες. Ο επικεφαλής κυβερνητικών σχέσεων του TikTok για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ισραήλ, Τζιάκομο Λεβ Μανχάιμερ, υπογράμμισε πως η πρόσβαση σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής της πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας. Όπως είπε, το TikTok συνεργάζεται με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας πως στο TikTok απαγορεύονται οι χορηγούμενες πολιτικές διαφημίσεις.

Οι λογαριασμοί που σχετίζονται με πολιτικό περιεχόμενο έχουν αυτόματα απενεργοποιημένες τις λειτουργίες για την εξασφάλιση εσόδων και οι πολιτικές του TikTok δεν επιτρέπουν την πρόσκληση για συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες (fundraising), πρόσθεσε ο Μανχάιμερ.

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

To ΕΧΙΤ-POLL.GR είναι μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα νέα των υποψηφίων βουλευτών και των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Copyright © 2023 exit-poll.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα